Kwaliteit dakterrassen op maat. Bel 0347 - 371 694 of mail verkoop@renoparts.nl

Dakterras vlonders

Ieder dakterras heeft een eigen uitstraling. De uitstraling word bepaald door het ontwerp en accessoires, maar ook de basis materialen. De dakterras vlonders zijn hier een essentieel onderdeel in. Bij een dakterras is de vlonder namelijk het grootste onderdeel van het gehele project, dit maakt het tot een belangrijk en interessant onderwerp.

Gieter op het dakterrasdakterras vlonders

“Wat voor vlonder moet er op mijn dakterras?”

Dit is een van de meest gestelde vragen als het aankomt op het ontwerp van een dakterras. De veelzijdigheid in opties creëert een doolhof. Renoparts schept graag orde en duidelijkheid in de “jungle” van dakterras vlonders. Allereerst splitsen we het onderwerp in twee hoofd categorieën:

  • Hardhouten dakterras vlonders
  • Kunststof dakterras vlonders

Hardhouten vlonders bieden wij aan in vlonderdelen met loopribbels en een gladde variant. De duurzaamheid is gelijk. Het verschil zit in de afwerking gezien de structuur, maar ook de montage. Naast dat de gladde dakterras vlonder strak en glad is, heeft dit product een blinde bevestiging. Hierdoor zijn schroeven en montage punten uit het zichtveld verwerkt. De traditionele dakterras vlonders hebben wel schroeven in het zichtveld. Een veelgehoorde aanname dat de loopribbels antislip garanderen is een fabeltje, meer materiaal is meer weerstand en dus minder glij gevoelig.

Soorten dakterras vlonders

Kunststof vlonders zijn er in veel meer soorten en uitvoeringen dan het hardhout assortiment. Om de juiste producten hierin te bepalen heeft Renoparts alle keuzes zichtbaar gemaakt in de showroom. Hier is het mogelijk om elk type te testen en te beoordelen. Voor kunststof delen is standaard een blinde bevestiging inbegrepen. Het voordeel van kunststof is de langere levensduur en de kleurvastheid. Dit maakt het tot een duurzaam product met zeer veel opties.

Vlonders hebben een goede fundering nodig

Veel voorkomend zijn funderingsbalken liggend op het dak. De ontkoppeling van de dakbedekking is mogelijk door rubber dragers. Dit beschermd de balken tegen vocht en vergroot de levensduur. Niet ieder dak is geschikt voor een normale vlonderconstructie. In dat geval is er de mogelijkheid een zwevende staalconstructie te maken die de vloer draagt. Wij kunnen uw dak voor u opmeten en op sterkte schatten. Dit doen wij gratis bij de maatopname voorafgaand aan ons voorstel.

Neem informatie op met Renoparts voor een vrijblijvend advies over dakterras vlonders

Zonder een goede onderconstructie is er kans op beschadiging van het dak of de vlonder zelf. Producten kunnen krom trekken door een slechte onderconstructie en dat moet voorkomen worden. Informeer daarom vrijblijvend bij Renoparts naar de mogelijkheden.

Klanten geven Renoparts 8,4

Deze beoordeling is gebaseerd op de beoordelingen via Google, Facebook, uit onderzoek en persoonlijke berichten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.