Kwaliteit dakterrassen op maat. Bel 0347 - 371 694 of mail verkoop@renoparts.nl

Dakterras Inrichten

Final touch aanbrengen

De uitstraling van een Renoparts dakterras is opgebouwd uit kwaliteit, levendigheid, vakwerk en warme producten. Om uw dakterras nog meer te laten leven als dat het al doet, is het leuk om een inrichtingsplan te maken. Hiervoor kunnen wij u de productietekening verstrekken. Deze is geheel op schaal ingetekend met vlondermaat en dakterrashekwerk. Veelal gebruiken klanten dit om aan ons door te geven waar water en elektra mag komen. Ook de positie van LED Spots en zonnedoekpalen kunt u daarop aangeven.

Wilt u meer advies over bijvoorbeeld de groenvoorziening of meubels dan kunnen wij u in contact brengen met experts op dit gebeid.

Advies op maat Vraag offerte aan

Inrichten Dakterras

Tips & Tricks voor het zelf inrichten

Bij het dakterras inrichten moet er op meerdere factoren gelet worden. Belangrijk is de locatie en dan kijkend naar de volgende punten:

  Wat zijn de zichtvlakken

  Wat is het plaatselijke klimaat

  Wat zijn uw wensen m.b.t. zonlicht

Deze factoren bepalen een groot deel van uw ontwerp. Zichtvlakken (bijvoorbeeld de skyline van uw stad) wilt u goed in beeld hebben vanaf de zithoek. Het meubilair en decoratie van de inrichting moeten bestand zijn tegen weer en wind om zo niet jaarlijks opnieuw aan te hoeven schaffen. Een andere optie is om meubilair te nemen dat eenvoudig van het terras te verwijderen is. Voor kleine elementen kunnen wij ook opberg boxen maken. Deze zijn weer en wind bestendig, kijk hier voor meer informatie over deze boxen.

Omgaan met wind en zonlicht

Het is mogelijk dat u een extra windscherm wilt plaatsen voor meer comfort. Dit is in het ontwerp in te voegen, wel zijn vaste windschermen vergunningsplichtig. Dit kan met de dakterras vergunning mee worden aangevraagd. Er bestaat een kans dat dit niet vergund zal worden, in dat geval moeten de elementen demontabel zijn. Uiteraard kan dit door ons worden aangeboden, maar dit is niet standaard aangezien het per locatie verschilt hoe dit toegepast kan worden. Bij interesse is het goed om dit in de showroom met ons door te nemen, zo komen we samen tot een goede oplossing.

Op een mooie zomerdag kan de zon wat intens zijn om langdurig in te zitten. Hiervoor is ook op het dakterras een oplossing. De wens voor een zonnedoek groeit. Wij bieden geen doeken aan, maar kunnen wel zonnedoekpalen leveren en/of monteren. Dit kan zelfs in het terras worden verwerkt. Zo heeft u een design hekwerk met daarin de paal verwerkt, wat ruimte scheelt en veel strakker oogt.


Dakterras ontwerpDakterras inrichtendakterras stylen

Verlichting

Een veel gebruikt vast accessoire zijn LED spots. Deze zijn in veel soorten te verkrijgen. De spots kunnen worden toegepast voor meer opties. Zo bestaat er contourverlichting (verwerkt in de vlonder) voor enkel een mooie schim, maar kan er ook worden gekozen voor stralers. De stralers zijn echt bestemd om 1 object uit te lichten. Deze zijn er in inbouwspot vorm om in de vlonder te verwerken, maar ook prikspots voor in plantenbakken kunnen wij leveren. De prikspots zijn tevens geschikt om op de vlonder te schroeven, dan vervalt de prikker maar heb je een verstelbare spot boven op de vlonder.

Hier de types uiteen gezet:

Type: Opbouw / Inbouw: Wattage:
Ey-LED rond (voorzien van opaal glas, geeft sfeerlicht) Inbouw 0,9 Watt warmwit
Ey-LED vierkant (voorzien van opaal glas, geeft sfeerlicht) Inbouw 0,9 Watt warmwit
Beam LED rond (voorzien van helder glas, licht object uit) Inbouw 1,5 Watt warmwit
Flex Spot LED rond (voorzien van helder glas, licht object uit) Opbouw (geschroefd aan vlonder of hekwerk) 3 Watt warmwit
Flex Spot prik LED rond (voorzien van helder glas, licht object uit) Opbouw (prikpaal voor in plantenbak of zachte ondergronden) 3 Watt warmwit

De mogelijkheden voor het inrichten van uw dakterras zijn eindeloos. Heeft u al een idee voor uw dakterras? Neem dan snel contact op of kom eens langs in onze showroom! Bovenop ons pand in Vianen hebben wij een volledig ingericht dakterras voor nog meer ideeën en inspiratie.

Neem contact op met Renoparts en laat u vrijblijvend adviseren

De mogelijkheden voor het inrichten van uw dakterras zijn eindeloos. Heeft u al een idee voor uw dakterras? Neem dan snel contact op of kom eens langs in onze showroom! Bovenop ons pand in Vianen hebben wij een volledig ingericht dakterras voor nog meer ideeën en inspiratie.

Neem contact op Vraag offerte aan

Klanten geven Renoparts 8,4

Deze beoordeling is gebaseerd op de beoordelingen via Google, Facebook, uit onderzoek en persoonlijke berichten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.