Kwaliteit dakterrassen op maat. Bel 0347 - 371 694 of mail verkoop@renoparts.nl

Dakterras Vergunning

Dakterrassen zijn vergunningsplichtig

Bij een dakterras is het nodig om een vergunning aan te vragen. Dit kunt u zelf doen, maar uiteraard is het ook mogelijk om de vergunningaanvraag door Renoparts te laten verrichten. Daarbij maken wij tekeningen van uw huidige situatie + de nieuwe situatie. Ook constructieberekeningen zijn een onderdeel van de vergunningsaanvraag.

Voor een dakterras of dakhuis heeft u een reguliere bouwvergunning nodig. Deze bouwwerken toetst het stadsdeel aan het bestemmingsplan, de welstandseisen, de vereisten uit de monumentenvergunning en de gemeentelijke bouwverordening. Verder beoordeelt het stadsdeel vooraf of het plan aan alle technische eisen uit het Bouwbesluit voldoet.

Neem contact op Vraag offerte aan

Vergunning Dakterras

Wat kunt u verwachten bij een vergunningsaanvraag?

Er komt een hoop kijken bij de aanvraag van uw bouwvergunning. Een van de belangrijkste onderdelen is een goede bouwtekening. Er moet niet alleen een bouwtekening worden gemaakt van uw huis en toekomstig dakterras en/of dakopbouw. De volgende zaken moeten ook worden geregeld:

  Aanvraag bouwvergunning bij de gemeente

  Opvragen van originele bouwtekeningen uit het stadsarchief

  Bouwtekeningen van de plattegronden bestaande en nieuwe situatie

  Bouwtekeningen van het voor- en achtergevelaanzicht

  Detailtekeningen

  Afspraken met Stadsdeel

  Constructieberekening van het dak

Al met al een hoop rompslomp die wij voor u uit handen nemen. Vraag nu direct een offerte aan voor uw dakterras.

Dakterras vergunning

Andere Renoparts diensten

Naast het aanvragen van uw vergunning kunnen wij ook nog de volgende diensten verzorgen:

Kosten dakterras vergunning

De exacte kosten verschillen per gemeente. De gemeentelijke kosten bedragen ongeveer 2% van de bouwkosten. Sommige gemeenten werken ook met een minimum lege. Voor een exacte inschatting kunt u het beste even op de site van uw gemeente kijken of even rechtstreeks contact opnemen.

Als voorbeeld een Legesberekening voor Amsterdam:

Algemeen
Amsterdam, Noord-Holland
Tarieventabel: Tarieventabel 2019
Legesgrondslag: € 20.000,00 excl. btw
 
Basistarief
Bouwactiviteit € 592,00
Toetsing welstand € 0,00
Afronding € 0,00
 
Totaal Leges € 592,00
Deel van bouwsom 2,96%
 
Optionele bijkomende Leges
Concept aanvraag * € 217,-
Afwijking bestemmingsplan tot € 50.000,- € 350,-

* Komt in mindering op definitieve leges mits hoofdaanvraag binnen 26 weken is ingediend.

Let op:

  • Bovengenoemde bedragen zijn door ons opgevraagd maar kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij twijfel altijd de gemeente vragen naar de exacte kosten!
  • Leges worden direct aan de gemeente afgedragen, Renoparts Vianen B.V. zal nooit leges heffen, dit loopt direct via uw gemeente. Onze aanbiedingen zijn dan ook ten alle tijden exclusief leges.

Een dakterras vergunning aanvragen neemt ongeveer 8 weken in beslag. Zodra de vergunning voor het dakterras afgegeven is, moet u er rekening mee houden dat er nog een bezwaartermijn is van 6 weken. Omwonenden kunnen bezwaar aantekenen tegen het afgeven van de dakterras vergunning. Hun bezwaar moet wel gegrond zijn, anders wordt het bezwaar niet aangenomen.

Meer informatie?

Zodra de vergunning is afgegeven, maken wij een voorlopige planning voor de aanleg van het dakterras. Tijdens de bezwaar termijn starten wij echter wel de interne voorbereidingen op van uw dakterras. Zou bouwen wij dossierkennis op, om na verloop van de bezwaarperiode de productie zo snel mogelijk te kunnen starten. Alle onderdelen worden geprefabriceerd, zodat wij in korte tijd uw dakterras aan kunnen leggen.

Wilt u meer informatie over een dakterras vergunning dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij kunnen u in korte stappen uitleggen wat de kosten zijn voor het aanvragen van uw dakterras vergunning.

Klanten geven Renoparts 8,4

Deze beoordeling is gebaseerd op de beoordelingen via Google, Facebook, uit onderzoek en persoonlijke berichten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.